dimecres, 15 d’octubre del 2014

Au Revoir, Marie!

Aquesta activitat es basava en llegir uns capítols d'un llibre que la professora ens va penjar al moodle.
Va ser un exercici molt entretingut, ja que vam dedicar un parell de setmanes a llegir l'obra en veu alta a classe. En cada capítol cada persona va interpretar un personatge de la història, quan acabàvem el capítol canviàvem els papers en l'obra, de manera que tothom representés algú.

Au revoir, Marie! és una obra teatral que narra què els passa a dos nens que es queden dormits a la classe d'història. Mentre dormen, somnien que estan a l'any 1748, 50 anys abans que comenci la Revolució Francesa, van vestits amb robes típiques, però no saben en quin any estan perquè cada cop que es desplacen han passat varis anys. Coneixen persones, importants o no, descobreixen les característiques en que es vivia abans de la Revolució, els imposts que tenien que pagar, les condicions de vida que tenien, la fam que passaven, com vivia la gent de la cort a Versalles, en que es gastaven els diners dels impostos recaptats, etc.
Quan desperten la professora els diu que s'han perdut una classe molt important que forma part del seu passat històric, i que no la tornarà a explicar. Però a ells els és igual, ho han viscut en primera persona en el seu somni.

La meva opinió sobre aquesta activitat és que ha estat una manera molt entenedora de treballar els últims anys abans de la Revolució Francesa per saber que és el que realment va ocasionar que esclatés la guerra amb l'assalt a la Bastilla el 14 de juliol de 1789.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada