dimecres, 5 de novembre del 2014

Daens

Aquesta entrada és per comentar la cinquena activitat que hem fet a les classes d'història del món contemporani.
Aquest exercici consistia en mirar una pel·lícula anomenada "Daens", on es veia com es va produir la Revolució Industrial a un poble de Bèlgica, Aalst.
La pel·lícula tracta d'un sacerdot que porta molts problemes als bisbes. En aquella època hi havia molts obrers que vivien i treballaven amb molt males condicions, salaris molt baixos i molt mala higiene que eren controlats per un grup de burgesos que s'havien enriquit i es van fer els jefes de les fàbriques. El que intenta Daens és que els pobres siguin valorats i que tinguin drets i no se n'abusi d'ells. La societat rica i l'església es posa en contra de Daens però ell segueix ajudant els obrers i aquests el veuen com un salvador.
M'ha agradat aquesta activitat, perquè s'hi veia molt ben reflexada la Revolució Industrial que ha ajudat a que hi hagi hagut un canvi molt gran en la vida dels treballadors, ja que ara les seves feines són més valorades i reben un sou mitjanament digne d'acord amb la seva feina. Les condicions a les fàbriques han millorat moltíssim, començant pels riscos de mort que hi havia abans i que ara han desaparegut. Les dones també tenen drets i ja gairebé no hi ha violacions ni maltracte d'elles. Tots els nens, ja siguin rics o pobres, tenen dret a l'educació.
Penso que aquesta ha sigut de les activitats que més m'han ajudat a entendre la matèria.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada