dissabte, 28 de març del 2015

Totalitarisme

Bona tarda, avui us comentaré les activitats que hem fet aquestes dues setmanes per treballar l'apartat dels totalitarismes.

El primer exercici consistia en anotar les característiques del totalitarisme i saber el que va passar a Alemanya quan Hitler va tenir el poder. Era una activitat necessària per poder fer les que vindrien seguidament.
Seguidament, per grups, vam haver d'escollir un dels camps de concentració o extermini creats per Hitler. El meu grup vam triar el camp d'extermini d'Auschwitz i vam haver de fer una fitxa tècnica, dient-ne la ubicació, el nombre de presoners que hi van haver, el nombre de morts, la classificació dels presoners, saber si era un camp de treball i si hi havia hagut alguna persona coneguda en aquell camp d'extermini... El que em va sorprendre va ser que a Auschwitz hi hagués estat durant un temps Anna Frank abans de ser traslladada a un altre camp. A més, en aquesta activitat s'havia de crear un plànol del camp de concentració que estàvem treballant.
El tercer exercici va ser una petita búsqueda de què està passant amb l'estat islàmic, i després vam mirar si complia alguna de les característiques del totalitarisme.
Finalment, vam llegir un blog que parlava sobre Hannah Arendt, una escriptora i supervivent dels camps nazis, quan va escriure un llibre en el que intentava comprendre el comportament d'Eichmann, considerat una màquina de matar dels camps de concentració i extermini. Després vam haver de fer-hi un comentari amb la nostra opinió respecte la de l'autora.

Tots aquests exercicis han estat molt bons per assabentar-nos de què són els totalitarismes i que poden provocar en la societat. Però, per altra banda, no em cap a la ment el fet de que algú pugui arribar a fer quelcom com el que van fer Hitler i Eichmann en el seu dia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada