diumenge, 7 de juny del 2015

Guerra Freda i descolonització

Hola de nou!
Aquests últims dos mesos hem estat treballant les conseqüències i el que va comportar la Segona Guerra Mundial, és per això que aquesta entrada tracta sobre la Guerra Freda.

Després de la Segona Guerra Mundial, el món va quedar dividit en dues parts totalment antagòniques: el bloc occidental que tenia un sistema polític democràtic, una economia capitalista i una ideologia liberal; i el bloc comunista que defensava un sistema polític totalitari, una economia planificada i una ideologia marxista.

La Guerra Freda va ser una situació internacional extremadament tensa causada per les dues súper potències que van iniciar una cursa d'armament i van adoptar una actitud de confrontació ideològica, però que mai va acabar amb un enfrontament directe.
Després de moltes amenaces, ambdues potències van acordar la pau i el bloc comunista va desaparèixer.

Posteriorment, va començar la descolonització de tots els països que estaven governats per les metròpolis. La descolonització era el procés que tendia a la independència d'aquests països, que es podia aconseguir de maneres diverses: mitjançant una guerra del país contra la metròpoli, a partir d'una negociació o amb una part d'enfrontament i una altra d'acords.
Alguns personatges importants que hem après són Mahatma Ghandi, persona important per la independència de l'Índia; Ho Chi Minh, qui va sol·licitar a la Conferència de Versalles la igualtat de drets de la colònia francesa d'Indoxina; Mao Zedong, que aconseguí transformar la Xina amb una Xina comunista i es va deslliurar de la influència de la URSS; Nelson Mandela, gran activista que va lluitar per la igualtat i els drets humans de les persones negres de Sud-Àfrica; entre d'altres.

L'última característica que sabem sobre aquests països que ho van aconseguir és que se'ls anomena Tercer Món, nom que prové de la societat de classes de la Revolució Francesa.

*Aprofito aquesta entrada per acomiadar-me de tots vosaltres i per donar-vos les gràcies per haver llegit el meu bloc. Espero que us hagi agradat i que us hagi pogut ajudar amb les activitats que us he explicat que hem fet a classe al llarg del curs. Un cop més, GRÀCIES! Un petó i fins aviat!:)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada