dilluns, 8 de febrer del 2016

Relació entre alguns estatuts de Catalunya

Hola lectors,
en aquesta entrada us parlaré d'alguns dels estatuts que ha tingut Catalunya al llarg dels anys.

Com ja sabem, l'Estatut de Núria va ser un projecte d'estatut que es va redactar al Santuari de Núria per 46 membres de la comissió de la Diputació. Aquest estatut d'autonomia volia que la República tingues un caràcter federal i que la sobirania residís en el poble de Catalunya, definia Catalunya com un "Estat autònom dins de la República Espanyola" i declarava el català com a llengua oficial, entre altres coses...
A l'estiu del 31 va ser presentat a les Corts de Madrid perquè s'aprovés, però les dretes van estar en contra de moltes de les demandes que feia.
El text definitiu tenia bastants diferències amb l'Estatut de Núria, tot i que s'hi conservaren algunes institucions bàsiques. El nou estatut d'autonomia deia que Catalunya es constituïa regió autònoma dins l'Estat espanyol i tant el català com el castellà eren declarats llengües oficials, entre altres coses.

Aquests estatuts ens poden recordar a l'Estatut d'autonomia del 2006 i la sentència de l'Estatut de 2010, ja que el poble català està a favor de la independència i des de Madrid no pensen el mateix que nosaltres.

Fins aviat!😊

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada