dilluns, 7 de març del 2016

Valorem l'inici de la Guerra Civil Espanyola

Bona tarda lectors!:)
Avui estic aquí per parlar-vos sobre la Guerra Civil Espanyola.

Un petita pizellada dels antecedents i del que va ser...
     Veníem d'un triomf de les esquerres en les eleccions de 1936. El 17 de juliol de 1936 el coronel Yagüe es va aixecar en armes contra la República i la insurrecció es van estendre ràpidament a la resta del protectorat marroquí. Entre el 18 i el 19 de juliol la majoria de les guarnicions militars espanyoles es van unir al cop d'estat, i també els falangistes i els carlins.
  • Com vam passar del cop d'estat a la Guerra Civil?
     Franco es va dirigir a la Península i es va posar al capdavant de l'exèrcit d'Àfrica. El govern de la República va trigar a reaccionar i en dos dies els insurrectes ja s'havien fet forts en varis punts de'Espanya.

     El 19 de juliol Casares Quiroga va ser substituït com a cap del govern per José Giral, que va decidir dissoldre l'exèrcit i lliurar armes a les milícies dels sindicats i dels partits del Front Popular.

     Els insurrectes van triomfar gairebé en tota l'Espanya interior; però va fracasar on les forces obreres i d'esquerres tenien més presència.

     Havia de ser una operació ràpida i de pocs dies. El cop militar no va triomfar i el país va quedar dividit en dos bàndols que es van enfrontar en una sagnant guerra civil.


La pregunta que ens va formular la professora d'història era...

Què n'opines d'aquesta frase? Hi estàs d'acord? Per què?

              "La Guerra Civil ha estat fruit del fracàs del pronunciament del 18                  de juliol de 1936"
Jo estic d'acord amb aquesta frase ja que si el pronunciament no hagues fet que els dos bàndols es diferenciessin tant, la guerra no s'hauria iniciat.

Què en penseu vosaltres?


Fins aviat!:)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada