dimecres, 4 de maig del 2016

El comiat

Bona tarda lectors!

Avui és un dia especial perquè amb aquesta entrada us diré adéu. El curs de 2n de Batxillerat està a punt d'acabar i aquesta serà la darrera entrada que faré.

Aquesta entrada es basarà en tres apartats. Posem-nos de cara a la feina:

En primer lloc, quina és la data de la fi de la Transició?
La Transició és l'etapa de traspàs entre el franquisme i la democràcia a Espanya. Alguns historiadors diuen que acaba l'any 1978 amb la Constitució democràtica, altres afirmen que la data en que va finalitzar va ser l'any 1982 amb l'accès del Partido Socialista Obrero Español a la polítca.

Jo estic d'acord amb que el punt i final de la Transició va ser l'any 1982, ja que si un país ha pogut votar lliurement el seu representant sense cap mena de falsejament electoral i comença a governar un partit que abans mai s'hauria pensat que ho faria és perquè aquest període de pas cap a la democràcia ha finalitzat i, finalment, s'hi ha arribat.

En segon lloc, què en penseu de la democràcia actual que hi ha a Espanya?
Actualment, PP va guanyar les darreres votacions però no tenia prous vots per govenar sol, així que ara es volen fer unes altres votacions perquè hi ha altres partits que si s'alien entre ells guanyaran les eleccions i s'aconseguirà la majoria de vots i amb un nombre que PP no ha assolit. Però, no som un estat democràtic? Les votacions s'han fet lliurement i els resultats han estat els que han estat, ens agradi o no. Per tant, crec que hem fet un gran progrés, però no és suficient. Si realment és necessari repetir les eleccions, quina mena de país democràtic som? La decisió del poble s'ha de respectar, en lloc d'intentar canviar-la.

Tercer i últim punt: el comiat!
Aquesta és la part en que m'he de despedir de vosaltres. Com ja us he dit, queden 2 dies per acabar el curs i no tenim més matèria per explicar, així que jo dono per acabada la meva feina en aquest blog.
La matèria d'història m'ha aportat molts coneixements nous en tota la meva etapa escolar, i he de dir que, tot i no ser el meu punt fort, m'ha semblat molt interessant aprendre sobre el nostre passat, d'on venim i per què estem aquí en aquest moment i en la situació que estem. Per últim, dono les gràcies a tots aquells que heu llegit les meves publicacions i entrades al llarg de tot el batxillerat i espero que us hagi ajudat llegir aquest blog.

I recordeu: LA HISTÒRIA ENS HA FET ARRIBAR ON SOM!

Un petonàs!
Laia Díaz Arisa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada